wo 10 februari 20:00 - 21:15
VERPLAATST CONCERT

Bach & Beyond

Mahan Esfahani
10 februari
20:00 - 21:15
  • 10 februari
    20:00 - 21:15
    Concertzaal

Programma

Louis Andriessen
Overture to Orpheus

Johann Sebastian Bach
Italiaans concerto, BWV 971
Ouverture in Franse stijl, BWV 831

OPGELET: dit concert werd verplaatst. Door de verstrengde maatregelen tegen corona in Groot-Brittannië kan Mahan Esfahani de reis voor zijn concert in Gent in oktober niet maken. Tickethouders voor 8 oktober worden gecontacteerd, de tickets blijven gewoon geldig.

Oude muziek volgens de regels van de kunst? Daar heeft de spannendste klavecinist van het moment geen boodschap aan. Mahan Esfahani verkent evengoed minimal music als hedendaags klassiek. Maar voor zijn debuut in De Bijloke gooit hij zich maar al te graag op Bach, met name het tweede boek van zijn 'Clavier-Übungen'. De briljante spitsvondigheden van het 'Italiaans concert' en de melancholieke gratie van de omvangrijke 'Ouverture in de Franse stijl' laat hij voorafgaan door de intieme, wondermooie 'Overture to Orpheus' van de Nederlandse componist Louis Andriessen. Een klein recital in grote stijl, in een setting die je je thuis nooit kan permitteren.

OPGELET! Muziekcentrum De Bijloke zet in deze bijzondere tijd voluit in op de live beleving van muziek in veilige omstandigheden. Om zoveel mogelijk liefhebbers van de muziek te kunnen laten genieten, wordt het originele programma opgesplitst in twee identieke concerten (17u00 en 20u00). Zie hieronder voor meer info.

Uitvoerders

Mahan Esfahani, klavecimbel