zo 13 september 11:00 en 15:00
Bijloke wonderland

La tristeza complice & Lieselot De Wilde

Ter gelegenheid van 30 jaar LOD
13 september
11:00 en 15:00

Precies 25 jaar geleden slaan Alain Platel en Dick van der Harst, medeoprichter van LOD, de handen in elkaar voor de voorstelling ‘La tristeza complice’. Samen grasduinen ze in het werk van Henry Purcell (1659-1695) en selecteren ze op een ‘brutale’ manier enkel wat hen direct behaagt, opvalt en aanspreekt als popmuziek voor een muziektheatervoorstelling.

Voor onze dertigste verjaardag kan je het muzikale luik van deze legendarische voorstelling, die op zo goed als alle continenten te zien was, (her)ontdekken. Van der Harst selecteert gretig uit Purcells vocale en instrumentale oeuvre, dat hij arrangeert en waaraan hij vreemde elementen en weerbarstige ritmes toevoegt. Een onvergetelijke cocktail van Purcells barokmuziek, een tienkoppig accordeonorkest onder leiding van Philippe Thuriot en sopraan Lieselot De Wilde. Ideaal voor een laatzomerse zondag!

Purcell als popmuziek voor muziektheater

Uitvoerders

Compositie: Dick van der Harst (naar Henry Purcell)
Accordeonorkest o.l.v. Philippe Thuriot: Gwen Cresens, Ivan Smeulders, Elke De Meester, Suzan Peeters, Louis De Backere, Lowie Vercammen, Issa Hellebaut, Heidi De Creus, Sara Salvérius, Philippe Thuriot
Sopraan: Lieselot De Wilde
Productie: LOD muziektheater

in het kader van Bijloke Wonderland, een initiatief van LOD muziektheater & Muziekcentrum De Bijloke