za 22 augustus 12:00 - 13:00
Bijloke wonderland

LITERAT-UUR: Frederik Willem Daem

Op de lappen met een cultschrijver in wording
22 augustus
12:00 - 13:00

De literaire pers promoveerde de jonge Brusselse schrijver Frederik Willem Daem in het verleden al tot frontman van de literaire Generatie Nu, een aanstormend talent waarmee je absoluut rekening moet houden. Hij publiceerde verhalen in onder meer ‘Das Magazin’, ‘Revisor’, ‘The Literary Review’, ‘DW B’ en ‘Oogst’, waarvan hij medeoprichter is.

In de nazomer van 2015 debuteerde hij met de verhalenbundel ‘Zelfs de vogels vallen’, die bekroond werd met de Debuutprijs 2016. In juni verscheen de langverwachte debuutroman ‘Tekens van leven’, een ijzersterk boek over verslaving en onthechting, waarmee hij prompt vijf sterren oogste in ‘Knack Focus’. Zijn toegangsticket om met opgeheven hoofd en gebalde vuisten op de poorten van de literaire kroeg te kloppen.

Frederik Willem Daem komt zijn boek voorstellen aan het Gentse publiek, en gaat - over pot en pint, uiteraard - in gesprek met dichter Arno Van Vlierberghe over zijn laatste literaire worp, de teloorgang van bruine kroegen, de hechte familieband tussen roes en schrijver en veel meer. Na afloop wordt er gesigneerd. En gedronken.

Na afloop wordt er gesigneerd. En gedronken.

in het kader van Bijloke Wonderland, een initiatief van LOD muziektheater & Muziekcentrum De Bijloke