di 8 september 20:00 - 21:30
Bijloke wonderland

Buitengelezen #3: Joris Hessels / Wouter Deprez / Matt Watts Group

i.s.m. Vooruit
8 september
20:00 - 21:30
Het gewaardeerde literatuurprogramma Uitgelezen verhuist wegens corona naar buiten. Onder de aangepaste naam Buitengelezen presenteert Vooruit op Bijloke Wonderland een kransje fijne gasten, de beste Boeken op Tafel en natuurlijk uitstekende livemuziek van de Matt Watts Group.

Te gast: Joris Hessels & Wouter Deprez 
 
‘Radio Gaga’: hartverscheurend ontroerend. ‘Gentbrugge’: alledaags menselijk. ‘De weekenden’: complex en toch herkenbaar. Acteur en tv-maker Joris Hessels bewijst met eerlijke inleving dat schone televisie kan raken waar het zeer doet. Tijdens deze editie van ‘Buitengelezen’ komt hij meer vertellen over zijn favoriete (zomer)lectuur. Cabaretier, schrijver en Slimste Mens ter Wereld Wouter Deprez is de stadsraconteur van Gent. Hij heeft net een luister-cd klaar over de wonderlijke avonturen van de overdrijfkunstenaar Baron von Münchhausen.
 
Boeken op Tafel
 
‘Leugenaar’ van Ayelet Gundar-Goshen
 
“Een heerlijke roman over de verlokkingen van de leugen.” - De Morgen
 
Met zwarte humor en diep inzicht in de menselijke aard beschrijft ‘Leugenaar’ hoe een klein leugentje een groot verschil kan maken. In een wereld van mediahypes en alternatieve feiten laat de schreeuw van een meisje een hele stad twitteren. Ayelet Gundar-Goshens romandebuut ‘Eén nacht, Markovitsj’ werd in 2012 bekroond met de Sapirprijs voor het beste Israëlische romandebuut. Haar tweede roman ‘Leeuwen wekken’ (2018) betekende haar internationale doorbraak. Ook als columniste met een scherpe tong heeft ze – net als David Grossman – internationaal naam en faam verworven.
 
‘De pest’ van Albert Camus
 
Sinds de uitbraak van het coronavirus verkoopt 'De pest' van Albert Camus opvallend goed. Het boek is een dissectie van de Algerijnse stad Oran, die gebukt gaat onder een pestplaag in de jaren 40 van de vorige eeuw. De roman uit 1947 is meer dan ooit het herlezen waard: 'De pest' is de perfecte foto van mensen die belegerd worden door een vreselijke ziekte.

Uitvoerders

MATT WATTS GROUP
Matt Watts, Kapinga Gysel & Nicolas Rombouts

in het kader van Bijloke Wonderland, een initiatief van LOD muziektheater & Muziekcentrum De Bijloke