do 27 augustus 20:00 - 21:30
Bijloke wonderland

Buitengelezen #2: Mathias De Clercq / Matt Watts Group

i.s.m. Vooruit
27 augustus
20:00 - 21:30
Het gewaardeerde literatuurprogramma Uitgelezen verhuist wegens corona naar buiten. Onder de aangepaste naam Buitengelezen presenteert Vooruit op Bijloke Wonderland een kransje fijne gasten, de beste Boeken op Tafel en natuurlijk uitstekende livemuziek van de Matt Watts Group.

Te gast: Mathias De Clercq
 
Mathias De Clercq is de burgemeester van Gent en een meer dan verwoed lezer. Zijn devies: ‘Lezen werkt onthechtend voor een politicus met een drukke agenda.’
 
Boeken op Tafel
 
‘10' 38" in deze vreemde wereld’ van Elif Shafak
 
“Een wreed maar hoopvol boek, vol levenslust.” - The Guardian
 
Tequila Leila, zoals haar vrienden en klanten haar noemen, wordt vermoord en achtergelaten op een 
vuilnisbelt in Istanbul. In de laatste minuten van haar leven vraagt ze zich af hoe het zover is kunnen komen. ‘10' 38" in deze vreemde wereld’ stond op de shortlist voor de Booker Prize 2019. Elif Shafak schrijft zowel epische historische verhalen als eerlijke hedendaagse vertellingen. Shafak geeft een stem aan wie zich in de marge bevindt, en sloopte in haar Ted-talks én boeken al heel wat heilige huisjes.
 
‘De kolibrie’ van Sandro Veronesi
 
“Deze roman zou in de ruimte moeten worden gelanceerd om buitenaardse wezens te laten weten hoe we waren, hoe we zijn geweest, hoe we hadden willen zijn.” - Corriere della Sera
 
In ‘De kolibrie’ volgen we ademloos de levensloop van Marco Carrera, een held van onze tijd zoals alleen Sandro Veronesi die uit zijn pen kan laten ontstaan. Het is een schitterende roman over pijn en de kwellende kracht van het leven, die door de ‘Corriere della Sera’ uitgeroepen werd tot Boek van het Jaar. Sandro Veronesi werd met romans als ‘Kalme chaos’, ‘XY’ en ‘Zeldzame aarden’ wereldwijd een literaire publiekslieveling en bestsellerauteur.

Uitvoerders

MATT WATTS GROUP
Matt Watts, Kapinga Gysel & Bjorn Eriksson

in het kader van Bijloke Wonderland, een initiatief van LOD muziektheater & Muziekcentrum De Bijloke