vr 7 augustus 14:00 - 15:30
Bijloke wonderland

Buitengelezen #1: Els Snick / Matt Watts Group

i.s.m. Vooruit
7 augustus
14:00 - 15:30
  • 7 augustus
    14:00 - 15:30
    Binnentuin Bijlokesite
    uitverkocht
Het gewaardeerde literatuurprogramma Uitgelezen verhuist wegens corona naar buiten. Onder de aangepaste naam Buitengelezen presenteert Vooruit op Bijloke Wonderland een kransje fijne gasten, de beste Boeken op Tafel en natuurlijk uitstekende livemuziek van de Matt Watts Group.

Te gast: Els Snick

Voor de eerste Buitengelezen nodigen we Els Snick uit, autoriteit wat betreft het werk van auteur Joseph Roth. In 2014 richtte ze samen met Geert Mak het Joseph Roth Genootschap voor Vlaanderen en Nederland op. Ze is ook de drijvende kracht achter een reeks bibliofiele Roth-uitgaven. In mei nog verscheen een prachtige uitgave van Joseph Roths ‘Radetzkymars’, in een nieuwe vertaling van Snick, met een voorwoord van Geert Mak en tekeningen van Jan Vanriet.

Boeken op Tafel:

‘Cliënt E. Busken’ van Jeroen Brouwers

“Een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre.” - Christophe Vekeman in De Standaard

‘Cliënt E. Busken’ beschrijft een dag van zijn verblijf in de psychiatrische instelling. Navrant en hilarisch openbaart zich een warrig geestesuniversum. Het literaire werk van schrijver Jeroen Brouwers is veelvuldig bekroond met o.a. de Constantijn Huygensprijs en de Prijs der Nederlandse Letteren. In de boeken van Brouwers speelde zijn jeugd in Nederlands-Indië (‘Bezonken rood’) aanvankelijk een grote rol. Andere grote werken van Brouwers zijn ‘Het hout’, ‘De zondvloed’, ‘Geheime kamers’ en ‘Datumloze dagen’.

‘Jaar van de aap’ van Patti Smith 

In 2016, het jaar van de aap, wordt Patti Smith zeventig. Het blijkt een jaar vol politieke turbulentie en persoonlijk verlies. ‘Jaar van de aap’ is een poëtisch memoir, een onvervalst staaltje americana en een ontroerende reflectie op vriendschap, verlies en het voortschrijden van de tijd, geschreven in lyrisch proza. Patti Smith, “the godmother of punkrock”, schreef haar memoires neer in ‘Just Kids’ (bekroond met de National Book Award), in ‘M Train’ en nu dus in ‘Jaar van de aap’.

“Teder, aangrijpend, hilarisch.”

The New York Times

Uitvoerders

MATT WATTS GROUP
Matt Watts & Stef Kamil Carlens

in het kader van Bijloke Wonderland, een initiatief van LOD muziektheater & Muziekcentrum De Bijloke