(c) Myriam Van Imschoot
za 17 oktober 20:00 - 21:00

newpolyphonies

HYOID & Myriam Van Imschoot
17 oktober
20:00 - 21:00
  • 17 oktober
    20:00 - 21:00
    Concertzaal

Programma

HYOID & Myriam Van Imschoot
newpolyphonies

Voor 'newpolyphonies' liet Myriam Van Imschoot zich inspireren door zowel insecten als klimaatmarsen en de recente manifestaties tegen de besparingen in de kunsten en het middenveld. Niet het luide scanderen van de menigte vormt de leidraad, maar het inzicht dat ieder individu ertoe bijdraagt als een stofdeeltje in een draaikolk. Polyfonie is de kunst van individuele stemmen die zich verweven tot een grote harmonische samenhang. In 'newpolyphonies' daarentegen wordt het een vreemde hoogmis over het kleine verschil met grote impact. Lokale participanten staan samen met het vocaal ensemble HYOID op het podium.

KLINK ZELF MEE!
HYOID & Myriam Van Imschoot zoeken 15 mensen die graag met hun stem en klank aan de slag willen gaan. Tijdens een korte reeks workshops (op 5, 6, 7 en 16 oktober vanaf 19 uur in De Bijloke) ligt de focus niet op het zingen op zich maar op het uiten van lange tonen, sisklanken en andere geluiden die we allen kunnen, al beseffen we niet altijd wat een schat van mogelijkheden in ons huist. Iedereen is welkom: jong en oud, alleen of met handlangers, bedeesd of spring-in-’t-veld. Je staat uiteraard ook zelf mee op scène tijdens de voorstelling. Interesse? Schrijf je in via karen@hiros.be.

Uitvoerders

HYOID voices
Fabienne Seveillac
Els Mondelaers
Andreas Halling
Gunther Vandeven

15 lokale performers

Myriam Van Imschoot, concept & regie
Fabrice Moinet, geluidsontwerp
Wannes Gonissen, geluidstechniek
Matthieu Virot, assistent electronica
Hiros, producent
La Muse En Circuit, gedelegeerd producent

Een coproductie van Muziekcentrum De Bijloke & Kunstenwerkplaats in samenwerking met BUDA & Walpurgis. Met de steun van de Vlaamse Overheid