Marcelle Hudon
Big Bang Festival

Muziekkamer Purcell

Zonzo Compagnie
11 november

Programma

Leeftijd: 5+
Duur: 20’
Capaciteit: 50
enkel op 11/11!

Zonzo Compagnie werkt aan een nieuwe voorstelling in het kader van haar internationaal geprezen componistenportretten. Een eerste preview van dit nieuwe portret rond barokcomponist Henry Purcell kan je ontdekken op BIG BANG Festival. Met Jan Van Outryve (luit), Anne Niepold (accordeon) en Lieselot De Wilde (sopraan).

 

Waarover droomde Henry Purcell? Sliep hij goed ‘s nachts? Had hij wel de tijd om te slapen, hij die honderden werken componeerde? We zullen het nooit weten. Er is geen enkele brief bewaard gebleven waarin het te lezen staat. Maar zijn muziek, die blijft. En ze wakkert de mooiste fantasieën aan. Purcell doet tijd en ruimte vergeten. Een zangeres en twee muzikanten laten de kleuren en contrasten van Purcells repertoire schitteren. Ze toveren melodie na melodie tevoorschijn en nemen ons bij de hand op de ondoorgrondelijke paden van de verbeelding. Deze Muziekkamer is een eerste preview van een nieuw componistenportret rond barokcomponist Henry Purcell in de reeks internationaal geprezen componistenportretten van Zonzo Compagnie.

 
 

Uitvoerders

WOUTER VAN LOOY regie JAN VAN OUTRYVE luit ANNE NIEPOLD accordeon LIESELOT DE WILDE sopraan MARCELLE HUDON visueel concept MÉLANIE DUMONT dramaturgie ARTHUR DE VUYST techniek

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Les Festivals de Wallonie, Opéra de Lille en Concertgebouw Brugge. Met de steun van La Maison qui Chante, Vlaanderen, Québec en het Creative Europe Programme van de Europese Unie.