Samen groter! Workshop & open repetitie

Symfonieorkest Vlaanderen
9 juni

Ook dit seizoen organiseert Symfonieorkest Vlaanderen i.s.m. De Bijloke workshops en open repetities voor kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Wie gaat mee op muzikale ontdekkingsreis?

 

Een hele belevenis: luisteren naar een echt orkest met veel instrumenten in een grote concertzaal met bijna 1000 stoelen! De kinderen mogen niet alleen kijken en luisteren, maar ook zelf deelnemen. Tijdens de open repetitie kunnen ze, op het grote podium, een ingeoefend muziekstukje brengen samen met het orkest.

Bij aankomst op de Bijlokesite wordt eerst tijd gemaakt voor een korte kennismaking door middel van een spel. Bij mooi weer doen we dit uiteraard buiten. Vervolgens is er een workshop. Samen met een muziekdocent doen de kinderen allerlei muzikale activiteiten en creëren ze hun eigen muziekstuk met 'boomwhackers'. Ook oefenen ze om daarna samen met het orkest te spelen. Dan: de intrede in de grote concertzaal, waar ze kennismaken met het orkest en het aangeleerde stukje met orkest (én dirigent) mogen uitvoeren. Uiteindelijk neemt iedereen plaats op kussentjes tussen de musici en volgt een open repetitie.

Dit alles duurt ongeveer anderhalf uur. Uiteraard is alles op kindermaat, we maken er samen een fijn avontuur van! Vooraf ontvangt de leerkracht ook een lesmap met talloze ideetjes en aanzetten rond het thema 'Samen groter, samen vormen we een groter geheel'.

 

 
 

Uitvoerders

Symfonieorkest Vlaanderen en een muziekdocent
 

Bekijk onze reeksen