BIG BANG Festival

Avontuurlijk muziekfestival voor scholen
12 november
09:00
  • di 12 november
    09:00 - 18:00
    Concertzaal

Programma

Parcours doorheen het festival op maat van scholen

BIG BANG is geen gewoon festival. Het verrast met mobiele bands, ontroert met intieme concerten, daagt uit met interactieve installaties en pakt uit met feestelijke projecten. Een dag lang beleef je muziek gespeeld door muzikanten uit binnen- en buitenland.

Op BIG BANG hoef je niet alleen stil te zitten en te luisteren. Het is ook - en vooral - een festival om zelf te ontdekken en te doen. Muziekcentrum De Bijloke wordt omgebouwd tot een labyrint van oude en nieuwe klanken, geïmproviseerd of gecomponeerd, gepresenteerd op maat van een jong publiek. BIG BANG trapte meer dan 20 jaar geleden af in Gent, zwermde uit naar steden overal in Europa en werd bekroond met de EFFE Award voor beste en meest innovatieve festival van Europa.

50.000 kinderen en hun familie vinden jaarlijks de weg naar het festival en ontdekken de rijkdom en diversiteit van muziek en klankkunst. In het najaar van 2019 is BIG BANG Festival voor de derde keer te gast in Muziekcentrum De Bijloke met een avontuurlijke ontdekkingstocht langs intrigerende klankinstallaties en onvergetelijke muziekvoorstellingen. BIG BANG Festival is een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Muziekcentrum De Bijloke en met de steun van Klara, Vlieg, Stad Gent, Graphius, de Vlaamse Overheid & het Creative Europe Programme van de Europese Unie.

 
 

Uitvoerders

Houd onze website in de gaten voor meer info over programma en uitvoerders (online vanaf juni 2019)