Kaja Draksler Octet

Sloveens, exceptioneel, eigenzinnig
28 september
20:00

De Sloveense Kaja Draksler is geen onbekende voor de Bijloke. Deze keer komt ze naar Gent met haar achtkoppige band voor een CD-opname in het Kraakhuis. Uiteraard koppelen we daar ook een concert aan...

 

Het Kaja Draksler Octet is een kleurrijke formatie: de musici komen uit allerlei hoeken van de wereld en gebruiken Amsterdam als thuisbasis. Hun muziek varieert van eenvoudige songs tot doordachte composities met verfijnde structuren.

 

Improvisatie speelt in belangrijke rol in het werk van Kaja Draksler, die in relatief korte tijd naam maakte met een zeer gevarieerd oeuvre. Ze bracht zeven albums uit als bandleider/componist, naast haar solo-album The Lives of Many Others. Downbeat schreef daarover: ‘The young Slovenian pianist Kaja Draksler shows off a wealth of sturdy ideas on this stunning solo recording’. Kaja Draksler is de winnaar van de Paul Acket Award 2018, die ieder jaar door North Sea Jazz wordt uitgereikt uitgereikt aan een artiest die een bredere publieke erkenning verdient voor zijn of haar buitengewone muzikaliteit.

 

Kaja Draksler won in 2018 de Paul Acket Award

abo/reeks:
Jazz
Keuze-abonnement

Uitvoerders

Kaja Draksler Octet
Laura Polence & Björk Níelsdóttir, zang
Ada Rave & Ab Baars, sax & klarinet
George Dumitriu, viool & altviool
Kaja Draksler, piano
Lennart Heyndels, contrabas
Onno Govaert, drums & percussie

 

 
Francesca Patella