wo 27 mei om 20:00 - 22:00
GEANNULEERD

Miserere

Al Ayre Español
27 mei
20:00 - 22:00
  • wo 27 mei
    20:00 - 22:00
    Pauze 20:50
    Concertzaal
    Geannuleerd

Programma

Georg Friedrich Händel
Sonate in G, opus 5 nr. 4, HWV 399

Pietro Antonio Locatelli
Sinfonia funebre

José de Nebra
Miserere

Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt dit concert geannuleerd. Tickethouders hebben de mogelijkheid een terugbetaling te vragen of de waarde van hun ticket te doneren. Het bedrag van die donaties wordt gebruikt om de voltijds zelfstandige artiesten te steunen, die door  de annuleringen het hardst getroffen worden. U kan uw voorkeur aangeven via onderstaand formulier.

 

Nochtans was hij een van de meest creatieve en inventieve componisten van zijn generatie. Als koorleider en organist pende hij een lijvige cataloog kerkmuziek bij elkaar, maar in zijn vrije tijd vierde hij successen met gloedvolle liefdesopera's, sierlijke serenades, blijmoedige villancico's en dartele zarzuela's.

Het Spaanse barokensemble Al Ayre Español breekt al jaren een lans voor het verbluffende oeuvre van zijn landgenoot en tilt nu diens bloedmooie Miserere op het podium. De Nebra's schitterende smeekbede voor vergiffenis wordt aangevuld met een symfonie vol onderhuidse dramatiek van Locatelli en een vreugdedronken sonate van Händel. Stof tot nazinderen gegarandeerd.

 

Nebra's Miserere is bloedmooi

Uitvoerders

María Espada, sopraan
Marianne Beate Kielland, mezzosopraan

Al Ayre Español
Alexis Aguado, viool
Kepa Artetxe, viool
Daniel Lorenzo, altviool
Guillermo Turina, violoncello
Xisco Aguiló, contrabas
Juan Carlos de Mulder, aartsluit

Eduardo López Banzo, klavecimbel & muzikale leiding