za 23 mei om 20:00 - 21:30
GEANNULEERD

Die Stadt ohne Juden

Phace
23 mei
20:00 - 21:30
  • za 23 mei
    20:00 - 21:30
    Concertzaal
    geannuleerd

Programma

Die Stadt ohne Juden
Hans Karl Breslauer, regie (1924)
Olga Neuwirth, muziek (2017)

Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt dit concert geannuleerd. Tickethouders hebben de mogelijkheid een terugbetaling te vragen of de waarde van hun ticket te doneren. Het bedrag van die donaties wordt gebruikt om de voltijds zelfstandige artiesten te steunen, die door  de annuleringen het hardst getroffen worden. U kan uw voorkeur aangeven via onderstaand formulier.

 

Die Stadt ohne Juden, gebaseerd op een bittere satire van de Joodse journalist Hugo Bettauer, vertelt het verhaal van een maatschappij op zoek naar zondebokken. 'De mensheid', zo verkondigt de kanselier in de film, 'vraagt het vertrek van alle Joden.'

Met onthutsende precisie voorspelt Die Stadt ohne Juden niet enkel de afwikkeling van de Tweede Wereldoorlog, maar legt het ook grote, actuele vragen bloot over vrijheid, tolerantie, democratie en mensenrechten.

Precies de reden waarom de Oostenrijkse componiste Olga Neuwirth dit hallucinante tijdsdocument van een nieuwe, prangende soundtrack voorzag. Een uniek filmconcert voor iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van wat wij voor waardevol houden.

 

een hallucinant tijdsdocument

 

Antisemitisme zit in het DNA van de Oostenrijker. Misschien sloeg het een generatie over, maar nu is het terug, samen met haat jegens vreemdelingen.

Olga Neuwirth

Uitvoerders

Phace
Nacho de Paz, dirigent
Walter Seebacher, klarinet
Michael Krenn, saxofoon
Spiros Laskaridis, trompet
Stefan Obmann, trombone
Tom Pauwels, elektrische gitaar
Petra Ackermann, viool
Roland Schueler, cello
Mathilde Hoursiangou, keyboard
Berndt Thurner, percussie
Alfred Reiter, geluid

Deze productie kwam tot stand in opdracht van Barbican Centre, Wiener Konzerthaus, Elbphilharmonie Hamburg, Ensemble Intercontemporain, Sinfonieorchester Basel en ZDF/ARTE. Phace wordt ondersteund door SKE-Fonds (Austro Mechana), het Departement Kunsten van het Bundeskanzleramt Oostenrijk, de Stad Wenen en het Oostenrijkse Cultuurforum Brussel.