za 9 mei om 20:00 - 21:40
GEANNULEERD

Cherchez la femme

Symfonieorkest Vlaanderen & Kristiina Poska
9 mei
20:00 - 21:40
  • za 9 mei
    20:00 - 21:40
    Pauze 20:45
    Concertzaal
    Geannuleerd

Programma

Felix Mendelssohn Bartholdy
Ein Sommernachtstraum, opus 21 (concertouverture)

Robert Schumann
Celloconcerto in a, opus 129

Eliott Delafosse
Creatie winnaar SOV Composers' Academy

Louise Farrenc
Symfonie nr. 3 in g, opus 36

Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt dit concert geannuleerd. Tickethouders hebben de mogelijkheid een terugbetaling te vragen of de waarde van hun ticket te doneren. Het bedrag van die donaties wordt gebruikt om de voltijds zelfstandige artiesten te steunen, die door  de annuleringen het hardst getroffen worden. U kan uw voorkeur aangeven via dit formulier.

 

Volkomen onterecht, zeker in het geval van Farrenc. Ze was een gevierd pianopedagoog, componeerde een berg kamermuziek en betrad ook het domein waarop enkel ‘Grote Mannen’ dachten recht te hebben: de symfonie.

Energiek, melodieus, inventief en uitgebalanceerd: in haar symfonieën klinkt Farrenc als een Franse Mendelssohn. Vergelijk haar speelse scherzo gerust met de vederlichte huppelpassen uit Mendelssohns ouverture tot Ein Sommernachtstraum.

Ook Schumann was destijds één van Farrencs bewonderaars. Zijn celloconcerto behoort tot het mooiste wat er voor het instrument geschreven werd. De internationale topcellist Johannes Moser brengt het met een ontroerende mengeling van gratie en kracht.

 

Schumann was een bewonderaar van Farrenc

 

Uitvoerders

Symfonieorkest Vlaanderen
Kristiina Poska, dirigent
Johannes Moser, cello