wo 29 april om 20:00 - 21:30
Concert in De Centrale

Zee der herinneringen

Devecioglu, Heumann & Díaz-Latorre
29 april
20:00 - 21:30
  • wo 29 april
    20:00 - 21:30
    Turbinezaal
    Geannuleerd

Programma

Traditionele muziek uit Griekenland, Apulië, Turkije, Portugal & Armenië
Aria's en instrumentale muziek van Cavalli, Monteverdi, Rossi & andere componisten

Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt dit concert geannuleerd. Tickethouders hebben de mogelijkheid een terugbetaling te vragen of de waarde van hun ticket te doneren. Het bedrag van die donaties wordt gebruikt om de voltijds zelfstandige artiesten te steunen, die door  de annuleringen het hardst getroffen worden. U kan uw voorkeur aangeven via dit formulier.

 

Nog steeds haalt de Middellandse Zee haast dagelijks het nieuws, en bepalen vluchtelingenstromen, buitengrenzen en toenemende migratie de Europese agenda. Volgens historicus David Abulafia ligt de identiteit van de Middellandse Zee in haar metamorfoses, haar diversiteit, haar belofte tot leven en haar uitnodiging tot diaspora.

Gambiste Friederike Heumann en zangeres Nihan Devecioglu lieten zich inspireren door de adembenemende diversiteit van deze 'Zee der herinneringen'. Samen met theorbist Xavier Díaz-Latorre verweven ze barokke operamuziek met sefardische wiegeliederen, Griekse hymnen, Portugese fado, Armeense monniksliederen en Mediterraanse volksmuziek.

 

barok naast taditionele muziek uit Griekenland, Apulië, Turkije, Portugal & Armenië

 

Uitvoerders

Nihan Devecioglu, zang
Friederike Heumann, viola da gamba & lirone
Xavier Díaz-Latorre, theorbe & barokgitaar