za 11 april om 17:00 - 20:00
GEANNULEERD

Mattheuspassie

Collegium Vocale Gent & Philippe Herreweghe
11 april
17:00 - 20:00
  • za 11 april
    17:00 - 20:00
    Pauze 18:15
    Sint-Pieterskerk
    geannuleerd

Programma

Johann Sebastian Bach
Matteüspassie, BWV 244

Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt de tournee van Collegium Vocale Gent geannuleerd. Het concert op 11 april kan bijgevolg niet plaatsvinden. Tickethouders hebben de mogelijkheid een terugbetaling te vragen of de waarde van hun ticket te doneren om organisatoren en artiesten te steunen in deze moeilijke periode. U kan uw voorkeur aangeven via dit formulier.

Dat ook de componist besefte dat hij met dit werk de muziekgeschiedenis een nooit geziene wending zou geven, is zonneklaar. Zowel de sterke innerlijke samenhang van de tekst, de enorme bezetting van drie koren en twee orkesten, de ongelooflijk rijke variatie aan gangbare stijlen als de dimensies van dit drie uur durende muzikale lijdensverhaal waren ongehoord. De emotionele impact van dit meesterwerk is er na al die tijd niets minder op geworden!

 

een enorme bezetting van drie koren en twee orkesten

 

Bach blijft. De diepte, gelaagdheid, de nuances, die menselijkheid: ze raken me enorm. Maar let op: ik word er niet christelijk van. Daarvoor ben ik te analytisch. We zijn allemaal wel religieus op de een of andere manier. Maar we beleven die verbinding elk op onze eigen wijze.

Philippe Herreweghe

Uitvoerders

Koor & orkest Collegium Vocale Gent
Philippe Herreweghe, dirigent

Reinoud Van Mechelen, evangelist (tenor)
Florian Boesch, Christus (bas)

Dorothee Mields & Grace Davison, sopraan
Damien Guillon & William Shelton, contratenor
Benedict Hymas & Hugo Hymas, tenor
Peter Kooij & Tobias Berndt, bas