vr 3 april om 20:00 - 21:10
GEANNULEERD

A page of madness

Revue Blanche & Daan Janssens
3 april
20:00 - 21:10
  • vr 3 april
    20:00 - 21:10
    NTGent
    geannuleerd

Programma

A page of madness
Teinosuke Kinugasa, regie (1926)
Daan Janssens, muziek (2020)
Dirk De Wachter, tekst

Om ons publiek en artiesten te beschermen tegen het coronavirus wordt dit concert geannuleerd. Tickethouders kunnen een terugbetaling vragen of de waarde van hun ticket doneren om organisatoren en artiesten te steunen in deze uitzonderlijke omstandigheden. U kan uw voorkeur aangeven via dit formulier.

De film, waarvan Nobelprijswinnaar Yasunari Kawabata het script schreef, werd 45 jaar verloren gewaand maar groeide sinds de herontdekking in 1971 uit tot een cultfilm.

Oorspronkelijk werd A page of madness uitgevoerd met een verteller plus live muziek, die in deze productie vervangen worden door een nieuwe soundtrack van componist Daan Janssens. De luisteraar-kijker wordt meegenomen naar een sferisch, kleurrijk en bij momenten bevreemdend sonoor universum. Klassieke instrumenten worden versterkt en via live elektronica gemanipuleerd, zodat het publiek volledig ondergedompeld wordt in de expressionistische beelden van deze stille arthousefilm.

 

 Nobelprijswinnaar Yasunari Kawabata schreef het script

 

Mensen herkennen in psychiatrische patiënten vaak een stuk van zichzelf, een stuk dat ze liever niet zien. In feite zijn we allemaal psychiatrische patiënten. Wat zogenaamd normale mensen doen is hun 'patiëntigheid' ontkennen.

Dirk De Wachter

Uitvoerders

Tom De Cock, percussie
Centre Henri Pousseur, live elektronica

Revue Blanche
Lore Binon, sopraan
Caroline Peeters, fluit
Kris Hellemans, altviool
Anouk Sturtewagen, harp

Een productie van Revue Blanche, Muziekcentrum De Bijloke & Centre Henri Pousseur.
Deze productie kwam tot stand met steun van de Vlaamse overheid.
Met dank aan LOD Muziektheater.