Expo

Elk seizoen krijgt een kunstenaar de kans om een werk te creëren dat reflecteert over onze werking en de omgeving. Dat werk is een heel seizoen bij ons te zien. 

ism HISK

Elk seizoen krijgt een kunstenaar de kans om een werk te creëren dat reflecteert over onze werking en de omgeving. Dat werk is een heel seizoen bij ons te zien. Ook dit seizoen werken we hiervoor samen met het Hoger Instuut voor Schone Kunsten (HISK) uit Gent. Het HISK biedt jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland gedurende twee jaar een eigen atelier en begeleiding aan. Die internationale en cultureel diverse samenstelling van de groep deelnemers zorgt op zijn beurt voor boeiende kruisbestuivingen en dialogen tussen de kunstenaars. 

 

Laure Cottin Stefanelli

De kunstenares wiens werk dit jaar bij ons te zien is, is Laure Cottin Stefanelli (FR, 1985). Ze studeerde literatuur en lm in Parijs III University en studeerde in 2010 af aan de École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs de Paris. In 2014 werd ze laureaat van het HISK programma en momenteel is ze vooral bezig met film en fotografie in Parijs en Brussel.

In 2009 was Cottin Stefanelli één van de laureaten van de Leica-prijs (fotografie). Twee jaar laten won haar lm ‘No blood in my body’ de prijs voor de beste kortfilm in Ecrans Documentaire, (Arceuil). In 2013 werd ze bekroond met de International Stipend for Yound Artists in Fine Art door de deelstaat Neder-Saksen en HBK. Vorig jaar nog werd haar werk geselecteerd voor de ArtContest prijs (Brussel).
Daarnaast mcoht ze al in heel wat steden haar werk tentoonstellen: het Kasseler Dok Festival, de Mos- kou Biënnale Special Programma, Art Brussels, HISK hoek, Festival Loop (Barcelona), FIDMarseille. Dit jaar hangt haar werk ook in Casa França (Rio) en exposeert ze in Centrale.lab te Brussel.

 

 

© Laure Cottin Stefanelli, Windowstill, 2017, Inkjet print on RC Satin, mounted on Dibond, Aluminium frame, glass,103(W) x 140(H) cm.

Privacy en Cookies

Deze website gebruikt cookies. U kan dit uitschakelen in uw browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Muziekcentrum De Bijloke verwerkt en gebruikt persoonsgegevens bij ticketaankopen.

Alle info in onze privacyverklaring sluiten