Missie

Muziekcentrum De Bijloke Gent is niet alleen een concertzaal maar ook een inspirerend centrum voor iedereen die van muziek houdt. Klassiek, oud of hedendaags, jazz, niet-Westers, voor kinderen of jongeren.

Muziekcentrum De Bijloke is, met een gevoelig oog voor maatschappelijke en culturele evoluties, een internationaal georiënteerde artistieke creatie- en presentatieplek waar kunstenaars en publiek een kritische en creatieve dialoog aangaan.

 

De Bijloke presenteert muziek op een organische en dynamische manier, van muzikaal erfgoed tot de vernieuwende hedendaagse canon en dit in interactie met andere kunstvormen.

Plaats bieden aan, presenteren en begeleiden van jong muzikaal talent naast het bevorderen van artistiek experiment en vernieuwing
Het produceren van uitdagende artistieke creaties van muziek, muziektheater en multidisciplinaire producties

 

Het aanbieden van een internationaal relevant en gevarieerd muziekaanbod, zowel in pure concertvorm als in artistiek vernieuwende formats die de interactie tussen muziekgenres of tussen muziek en andere artistieke disciplines bevorderen
Alle burgers betrekken bij het muzikaal aanbod van De Bijloke door publieksverbredende en muziekeducatieve initiatieven met speciale aandacht voor de diverse cultuurgemeenschappen en een breed maatschappelijk draagvlak.
De artistieke werking optimaal uitbouwen binnen het unieke werelderfgoed van De Bijloke.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.