Zalen & zaalplannen

De meeste concerten vinden plaats in de twee grootste ruimtes, de Concertzaal en het Kraakhuis. Deze worden via moderne foyers met elkaar en met de kleinere ruimtes verbonden. De kleinere historische zalen Auditorium en bibliotheek worden gebruikt voor inleidingen, tentoonstellingen of kleine voorstellingen. Tenslotte is er het café, deze ruimte bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een terras dat uitkijkt over de binnentuin van de Bijlokesite.

Het muziekcentrum organiseert ook regelmatig op locatie, o.a. in de Sint-Machariuskerk of Sint-Baafskathedraal.

Plattegrond Muziekcentrum

Muziekcentrum De Bijloke is een architecturaal hoogstandje, een soort legpuzzel bestaande uit prachtig bewaarde, historische zalen en stukken recente nieuwbouw, daterend van tussen 1251 en 2007. Zie ook deze pagina over het gebouw.

 

1 - Businessfoyer 
2 - Vestiaire
3 - 
Concertzaal (975 zitplaatsen)
4 - 
Kraakhuis (238 zitplaatsen)
5 - 
Bibliotheek (flex tot 100)
6 - Publieksfoyer (staand tot 1000)
7 - Onthaal
8 - 
Auditorium (80 zitplaatsen)
9 - 
Café (0 zitplaatsen)

 

Download zaalplannen

 

Sint-Machariuskerk 

Muziekcentrum De Bijloke organiseert regelmatig concerten in de Sint-Machariuskerk. De ingang van deze kerk ligt in de Prooststraat in de rustige Macharius-Heirniswijk vlakbij Portus Ganda.

 

De kerk heeft een capaciteit van ca. 450 stoelen (afhankelijk van de podiumopstelling kunnen dat er ook iets minder zijn). De akoestiek is bijzonder geschikt voor koren en onversterkte vocale muziek.