Kinderfonds Oren Open!

Steun onze artistieke werking voor kinderen en scholen.

Muziek, dat is ontdekken, proeven en genieten, en iedereen moet er wel eens mee beginnen. Elk seizoen programmeren we dan ook verschillende vormen van muzikale beleving voor kinderen. Ook baby’s, peuters en kleuters krijgen bij ons een plaatsje. Zo stomen we onze jongsten graag klaar om een wonderlijke muzikale wereld te ontdekken.

Kinderen uit het lager onderwijs kunnen op de OORcolleges van Antwerp Symphony Orchestra terecht, waarbij een symfonisch orkest, enkele topacteurs en een sterk verhaal hen meeneemt op een muzikaal avontuur. Met de workshops ‘Samen groter’ van huisorkest Symfonieorkest Vlaanderen laten we kinderen zelf muziek maken en zelfs meespelen met het orkest. Baby’s, peuters en kleuters kunnen dan weer hun eerste muzikale prikkels opdoen tijdens intiem en verbeeldingsvol muziektheater van Theater De Spiegel.

Met het nieuwe Kinderfonds Oren Open! kan u als bezoeker van Muziekcentrum De Bijloke vanaf nu ook mee helpen bouwen aan deze artistieke en educatieve werking.

Waarom is uw bijdrage van groot belang?
Als inclusief huis, houdt Muziekcentrum De Bijloke de financiële drempel voor zijn kinder- en jongerenwerking zo laag mogelijk en tegelijkertijd de kwaliteit van het aanbod zo hoog mogelijk. Dat dit vruchten afwerpt blijkt uit het feit dat vorig seizoen meer dan 15% van onze concertbezoekers kinderen en jongeren waren. Dit vergt natuurlijke grote financiële inspanningen. Om deze werking in de toekomst te kunnen blijven garanderen en liefst nog verder uit te bouwen, riepen we dit nieuwe fonds in het leven. Uw bijdrage is dus meer dan welkom, een letterlijke investering in de toekomst!

Hoe kan u steunen?
Bij de aankoop van tickets of een abonnement is het steeds mogelijk om een extra bijdrage te doen. Uw vrijblijvende gift van enkele euro’s belandt automatisch in dit nieuwe fonds en wordt uitsluitend gebruikt voor de artistieke werking voor kinderen.

Vragen?
Mail gerust naar orenopen@debijloke.be of bel op 09 323 61 16.