Erevrienden van De Bijloke

Samen met een volledig nieuwe Concertzaal krijgt Muziekcentrum De Bijloke ook een volwaardige Vriendenwerking. 

Erevrienden van De Bijloke geven onze werking een grote financiële duw in de rug, worden nauw betrokken bij De Bijloke en krijgen heel wat extra's en voordelen.

Om zoveel mogelijk van onze artistieke plannen te realiseren, nieuwe artiesten een podium te bieden en verder te investeren in ons historisch gebouw en erfgoed blijft de nood aan extra middelen hoog. Als Erevriend maak je die ambities mee waar.

Exclusieve uitnodigingen

  • Je wordt uitgenodigd op drie verrassingsconcerten met achteraf een receptie
  • Exclusieve VIP-avond op het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd 2021 in De Bijloke. Concertticket zit in de prijs van het lidmaatschap
  • Je ontvangt een duoticket voor Gent Jazz Festival 2021
  • Bij sommige concerten organiseren we exclusieve diners in De Suite. Als Erevriend ben je op één of meerdere avonden eveneens welkom (diners afzonderlijk te betalen)
  • Je mag tijdens het seizoen 2 x gratis twee gasten meebrengen

Je betaalt minder, een heel seizoen lang

Naast je abonnementskorting koop je het hele seizoen lang alle tickets tegen – 20%. Je maakt hiervoor gebruik van een gepersonaliseerde login op de website of via jouw persoonlijk contact in De Bijloke.

Je deelt je passie voor muziek

We nemen de Vrienden en Erevrienden van De Bijloke minstens één keer per seizoen mee voor een uniek 'achter de schermen'-moment. Voor seizoen 20-21 wordt dit een rondleiding bij piano-atelier Quatre Mains en vioolbouwer Luc Deneys.

De allerbeste plaatsen

Je boekt tickets vóór de start van de verkoop voor het grote publiek 

“Onze liefde voor muziek is vrij breed. Opera, klassiek, koormuziek, jazz,…het kan allemaal. Telkens is het genieten van instrumenten zoals de piano, cello, viool, gitaar of percussie. In het aanbod van De Bijloke voelen we ons dus thuis. Het is met grote passie dat we als Erevrienden graag onze schouders onder deze prachtige plek zetten”

Jan Van Bergeijk en Martha Zwaan

Wat beteken je als Erevriend?

Voorbije decenia groeide Muziekcentrum De Bijloke uit tot een toonaangevend concertgebouw. Stapsgewijs werd het historische gebouw in ere hersteld en getransformeerd tot de architecturale parel zoals we het allemaal kennen. Hand in hand hiermee groeide doorheen de jaren het artistieke aanbod met meer concertreeksen, verbreding van onze genres of een uitgebreid aanbod voor kinderen en jongeren. 

We staan er niet altijd bij stil, maar Muziekcentrum De Bijloke is het oudste gebouw ter wereld dat voortdurend in gebruik is als concertzaal. Er zijn wereldwijd maar enkele concertzalen die kunnen zeggen dat ze ouder zijn dan de componisten wiens muziek ze brengen.

Vandaag heeft Muziekcentrum De Bijloke een laatste grondige renovatie achter de rug. Door het historische karakter is het een privilege om in dit tijdloze en unieke gebouw naar de mooiste muziek te luisteren.

Onze ambities met Muziekcentrum De Bijloke zijn groot. We streven naar meer concerten maar willen die tegelijkertijd voor iedereen toegangelijk houden. Ook verdere investeringen in het erfgoed, de audio-visuele installaties, onderhoud van instrumenten, betaalbare voorstellingen voor families met kinderen, socio-culturele projecten zoals het kinderzangfeest Côté Koer en veel meer blijven hoog op de agenda staan.

Dit is natuurlijk enkel mogelijk door een groei van eigen fondsen. Daarom willen we met de Erevrienden van De Bijloke gelijkgestemden samenbrengen om samen een steentje bij te dragen aan onze werking, gecombineerd met een mooi pakket van voordelen en extra's.

Agenda

We blijven voorzichtig en reserveren voorlopig enkel de plaatsen voor de voorstellingen in september en oktober. Erevrienden geven wel nog voor de start van de reguliere ticketverkoop hun stoelkeuze voor het volledige concertseizoen door.. 

  • De data van de verrassingconcerten volgen later
  • 10 juni 2021: VIP-avond tijdens het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd
  • juli 2021: Gent Jazz

Word Erevriend van De Bijloke

Erevrienden betalen voor een persoonlijk lidmaatschap €445. Wil je met zijn tweeën lid worden? Voor een duolidmaatschap betaal je €740, waarbij het aantal tickets voor Gent Jazz en gratis gastentickets hetzelfde blijft als bij een individueel lidmaatschap.

Interesse? Stuur een e-mail naar Wouter.Semey@debijloke.be of bel 09 323 61 16.