Ear
to the
Ground
Festival #3

 

Nieuwe muziek ontdekken doe je in kleine porties. #ETTG: dat is 35 voorstellingen van +/- 15 minuten. Het motto "Niet jouw ding? Relax, binnen 10 minuten is het gedaan."

Concert in een caravan? Check.
Concert met heteluchtballonnen? Check.
Concert met robots op 15 meter lange kabels? Check.

 

NADAR: EXIT F

Een openluchtconcert voor ensemble en… vier heteluchtballonnen. Even uniek als spectaculair: intrigerend, ritmisch, grappig, luid, flitsend.


Info & speeltijden

 

ICTUS: Nerone's Lyra

Met zijn Lyra bezingt hij Rome, in lichterlaaie: dit (fictieve) beeld bepaalt tot vandaag de manier waarop wij de figuur van Nero bekijken. Voor dit stuk ontrolt zich op mensenhoogte een 15 meter lange electro-akoestische lyre terwijl er boven de hoofden van het publiek kabels lopen waarop muzikale robots reageren op het omgevingsgeluid. ICTUS met een voorafname op een nieuwe opera van Clemens Gadenstätter

Info & speeltijden

 

Charlemagne Palestine & Seppe Gebruers

Charlemagne Palestine bezocht de kapel van Muziekcentrum De Bijloke en was meteen verliefd op de fantastische, hoogst ongewone akoestiek van de ruimte: een gigantische galm. Speciaal voor Ear to the Ground bouwt Palestine er, samen met pianist Seppe Gebruers, een concertinstallatie. De twee zullen er gelijktijdig vier microtonaal gestemde piano’s bespelen, ongetwijfeld omringd door Palestines teddyberen.

info & speeltijden

 

ETTG Concept

Ear To The Ground Festival is een smörgåsbord van in totaal 32 (mini)concerten en voorstellingen. Jazz, experimenteel, pop, installatiekunst, rock, improvisatie, performance en intermedia.

​De voorstellingen zijn kort, tussen 10 en 35 minuten. Noem het een tentoonstelling van concerten. Er gebeurt immers constant iets nieuws in de verschillende zalen, kamers, gangen en tuinen van de Bijlokesite.

​Belevingsmomenten van klank en beeld die zich onttrekken aan de tijdsspanne én consistentie van traditionele concerten. U krijgt van ons geen routebeschrijving, maar een landkaart waarop u zelf een wandeling kan uitstippelen.

 

Minitickets!

Kom naar 5 voorstellingen kijken. Of naar 3 . Of naar allemaal. Of kom gewoon alleen naar de gratis afsluiter EXIT F. Bij de ingang van iedere voorstelling betaal je 1 miniticket van €3. Voor €18 koop je een dagpas (polsbandje).

#ETTG werkt met minitickets van €3 per concert.
Genoeg gezien? Drink je overschot op.

Minitickets kunnen ook worden ingeruild voor drankjes en eten.

-26 en student? Bestel je dagpas aan slechts 7€ via de Ticketlijn van Muziekcentrum De Bijloke: 09 323 61 00 of tickets@debijloke.be

 In voorverkoop kan je kiezen voor 3 minitickets, 5 minitickets of een dagpas.

 Koop tickets

 

Locatie

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2
9000 Gent

Bereikbaarheid

 

 

Timetable

Alle 30 voorstellingen chronologisch op een rij. Je kan doorklikken op de voorstellingen om de speeltijden per voorstelling te zien. Op het festival zelf voorzien we een overzichtelijk schema.