Ear
to the
Ground
Festival #3

 

Nieuwe muziek ontdekken doe je in kleine porties. #ETTG: dat is 35 voorstellingen van +/- 15 minuten. Het motto "Niet jouw ding? Relax, binnen 10 minuten is het gedaan."

Concert in een caravan? Check.
Concert met heteluchtballonnen? Check.
Concert met robots op 15 meter lange kabels? Check.

 
Caravan
Caravan
Concert voor één toeschouwer in een kleine, bescheiden en hoogst intieme caravan. En je mag de blaadjes draaien!

Info & speeltijden
GAME/KASK/David Helbich
GAME/KASK/David Helbich
Ghent Advanced Master Ensemble bouwt de artiestenloges om tot 'House Of Ear'. "The sonic equivalence of a detox diet: a workshop of selfcaring by using your ears".

Info & speeltijden
Ula Sickle & Stine Janvin feat. HYOID Contemporary Voices
Ula Sickle & Stine Janvin feat. HYOID Contemporary Voices
'Scores for Body and Voice: Horizontal Chorus' is een nieuw werk van Stine Janvin. Het wordt onder handen genomen door Choreografe Ula Sickle en vocaal ensemble HYOID.

Info & speeltijden
FUNDAMENT
FUNDAMENT
Een klein leger basinstrumenten aangevuurd door Peter Jacquemyn. Volledig akoestisch kneden ze een bijna ruimtelijke klankmassa...

Info & speeltijden
 Tsubasa Hori
Tsubasa Hori
Solo impro-performances van 20 minuten op traditionele Japanse percussie. Onwaarschijnlijk krachtig.

Info & speeltijden
Hübsch & Muche
Hübsch & Muche
Impro-sets door Carl-Ludwig Hübsch (bastuba) en Matthias Muche (trombone). We zetten deze Usual suspects in hun genre voor de gelegenheid in Gotisch decor.

Info & speeltijden

NADAR: EXIT F

Een openluchtconcert voor ensemble en… vier heteluchtballonnen. Even uniek als spectaculair: intrigerend, ritmisch, grappig, luid, flitsend.


Info & speeltijden

 

 

ICTUS: Nerone's Lyra

Met zijn Lyra bezingt hij Rome, in lichterlaaie: dit (fictieve) beeld bepaalt tot vandaag de manier waarop wij de figuur van Nero bekijken. Voor dit stuk ontrolt zich op mensenhoogte een 15 meter lange electro-akoestische lyre terwijl er boven de hoofden van het publiek kabels lopen waarop muzikale robots reageren op het omgevingsgeluid. ICTUS met een voorafname op een nieuwe opera van Clemens Gadenstätter

 

Info & speeltijden

 
d’un air instable
d’un air instable
Luchtstromen die allerlei objecten kietelen: kneedbaar of in een precair evenwicht. Het hele boeltje lijkt te leven...

Info & speeltijden
Susan Alcorn
Susan Alcorn
Steelguitar, but not as you know it: Susan Alcorn beweegt zich ver buiten de genres die we met haar instrument associëren.

Info & speeltijden
Tin Men & The Telephone
Tin Men & The Telephone
TM&T citeren uit hun laatste album waarin een buitenaardse vredesmacht populisten en despotische leiders komt ontvoeren. Titel: World Domination volume 1: FURIE

Info & speeltijden

Charlemagne Palestine & Seppe Gebruers

Charlemagne Palestine bezocht de kapel van Muziekcentrum De Bijloke en was meteen verliefd op de fantastische, hoogst ongewone akoestiek van de ruimte: een gigantische galm. Speciaal voor Ear to the Ground bouwt Palestine er, samen met pianist Seppe Gebruers, een concertinstallatie. De twee zullen er gelijktijdig vier microtonaal gestemde piano’s bespelen, ongetwijfeld omringd door Palestines teddyberen.

 

info & speeltijden

 
Corsano & Orcutt
Corsano & Orcutt
Gitarist Bill Orcut en drummer Chris Corsano vormen al jarenlang een duo. Ze zijn beroemd en berucht voor hun energetische, soms haast bezeten spel. Rock, jazz, free-impro en noise vloeien samen in een intense stromen, wolken en draaikolken van klank. i.s.m. Vooruit!

Info & speeltijden
Klanklaboratorium in de Bibliotheek
Klanklaboratorium in de Bibliotheek
De installatie van Benjamin Dousselaere en Thomas Smetryns stelt je in staat om aan de hand van enkele eenvoudige handelingen je eigen mini-compositie te maken. Je gaat aan de slag met objecten en samples en als je klaar bent stuur je jouw stuk via speakers de gangen van de Bijloke in.
Drawing Basss
Drawing Basss
Jij tekent de partituur! Een even eenvoudig als geniaal concept: jouw tekeningen worden live omgezet in muziek. Laat je gaan en maak het groots en dramatisch of juist rustig en intiem.

Info & speeltijden
Tiptoe Company
Tiptoe Company
Piano's hacken voor gevorderden - Tiptoe Company speelt een nieuw werk van componist, pianostemmer en -hacker Tim Mariën.

Info & speeltijden
Vincent Fortemps & Teun Verbruggen
Vincent Fortemps & Teun Verbruggen
Duistere, mysterieuze landschappen - Intermediale dialoog tussen een slagwerker Teun Verbruggen en tekenaar Vincent Fortemps die de toeschouwers door duistere, mysterieuze landschappen leiden.

Info & speeltijden

ETTG Concept

Ear To The Ground Festival is een smörgåsbord van in totaal 32 (mini)concerten en voorstellingen. Jazz, experimenteel, pop, installatiekunst, rock, improvisatie, performance en intermedia.

 

​De voorstellingen zijn kort, tussen 10 en 35 minuten. Noem het een tentoonstelling van concerten. Er gebeurt immers constant iets nieuws in de verschillende zalen, kamers, gangen en tuinen van de Bijlokesite.

 

​Belevingsmomenten van klank en beeld die zich onttrekken aan de tijdsspanne én consistentie van traditionele concerten. U krijgt van ons geen routebeschrijving, maar een landkaart waarop u zelf een wandeling kan uitstippelen.

 

 

Minitickets!

Kom naar 5 voorstellingen kijken. Of naar 3 . Of naar allemaal. Of kom gewoon alleen naar de gratis afsluiter EXIT F. Bij de ingang van iedere voorstelling betaal je 1 miniticket van €3. Voor €18 koop je een dagpas (polsbandje).

 

#ETTG werkt met minitickets van €3 per concert.
Genoeg gezien? Drink je overschot op.

 

Minitickets kunnen ook worden ingeruild voor drankjes en eten.

 

-26 en student? Bestel je dagpas aan slechts 7€ via de Ticketlijn van Muziekcentrum De Bijloke: 09 323 61 00 of tickets@debijloke.be

 

 

 In voorverkoop kan je kiezen voor 3 minitickets, 5 minitickets of een dagpas.

 

 Koop tickets

 

 

 

Locatie

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2
9000 Gent

Bereikbaarheid

 

 

 

 

Timetable

Alle 30 voorstellingen chronologisch op een rij. Je kan doorklikken op de voorstellingen om de speeltijden per voorstelling te zien. Op het festival zelf voorzien we een overzichtelijk schema.