Tom Janssens wordt artistiek coördinator van Muziekcentrum De Bijloke

Vanaf 1 oktober 2018 zorgt Tom Janssens voor de artistieke coördinatie van Muziekcentrum De Bijloke Gent. Hij neemt de fakkel over van Frank Pauwels, die sinds 2000 verbonden is met het huis en eind dit jaar met pensioen gaat.

 


Tom Janssens studeerde musicologie in Leuven en Berlijn. Daarna studeerde hij theaterwetenschappen, culturele studies en wijsbegeerte. Hij werkte voor het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek en is al jarenlang verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als dramaturg. Voor de Standaard schrijft hij als muziekjournalist over klassiek en opera. Beide functies ruilt hij op 1 oktober in voor zijn nieuwe baan bij het Muziekcentrum.Algemeen directeur Geert Riem:

"Allereerst wensen we onze warme dank uit te spreken aan Frank Pauwels die 18 jaar lang het artistieke gezicht heeft bepaald van de Stedelijke Concertzaal en later Muziekcentrum De Bijloke. Hij laat een bijzonder kostbare erfenis na en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de naam en faam die het Muziekcentrum vandaag geniet. Tegelijkertijd zijn we heel opgetogen met de komst van Tom Janssens, die dankzij zijn grote ervaring, kennis van het veld en creativiteit alle troeven heeft om de grote artistieke ambities van het Muziekcentrum helemaal waar te maken."