Nieuw: voorjaarsreeksen 'Oorlog en Revolutie' en 'Marchariusconcerten'

Na de passages van het Collegium Vocale Gent en Graindelavoix in de Sint-Machariuskerk weten we het zeker: vocale muziek klinkt er geweldig. Dit voorjaar keren we er 4 keer terug. Beide ensembles komen terug, Kamerkoor El Grillo en Ex Tempore van Florian Heyerick maken het kwartet volledig.

 

Op het menu: Barokke kerkmuziek, Graupner's passiemuziek, polyfonie uit de Tudor-dynastie en een Gesualdu-marathon. En wat dacht u van een live-installatie van video- en klankbouwwerken op een bedje van het Middeleeuwse hooglied? (nog maar 60 tickets!)

 

Nog nieuw dit voorjaar: een themareeks 'Oorlog en Revolutie': 4 prachtige symfonische werken, geïnspireerd door de donkerste bladzijden van de geschiedens. Van Beethovens 'Eroica' - aan Napoleon opgedragen - tot Joris Blackaerts 'Moments Before': een stuk over het moment net vóór de bom inslaat.

 

Zowel deze reeks als de machariusconcerten zijn vanaf nu te koop in een kortingsformule van 20%.Vocale muziek in de Sint-Machariuskerk

Tussen februari en april brengen we liefst vier topconcerten in de Gentse Sint-Machariuskerk. Van barokke kerkmuziek, cantates uit Graupner's passiemuziek, polyfonie uit de Tudors-dynastie, Responsoria voor de Goede week tot een live-installatie van videoprojecties, klankbouwwerken en oude polyfonie.

Naar de reeks 'Machariusconcerten'

 

Thematische reeks Oorlog en Revolutie

Sinds mensenheugnis was de wereld nog nooit vrij van oorlog of politiek geweld. Dat vele componisten inspiratie halen uit dit menselijk kwaad is dan ook begrijpelijk. Met vier concerten in het voorjaar staan we stil bij de tragedie van oorlog, het menselijke lijden, de maatschappelijke schade en het ultieme verlangen naar duurzame.

Naar de reeks 'Oorlog en Revolutie'