Vacature: Bijlokesite vzw zoekt community manager

wo 3 maart

Zin in een zeer afwisselende job, in een van de mooiste sites van Gent? Solliciteer voor 17 april.

De Bijlokesite is een groene cultuurhaven vlakbij het centrum in Gent. Deze vroegere hospitaalsite wordt elke dag meer de ‘Cultural Commons’ die ze wil zijn. 

Zeven eeuwen lang stond ziekenzorg centraal op de Bijlokesite. In de jaren tachtig kwam daar verandering in, toen de ziekenhuisfunctie verdween en de Hogeschool Gent een deel van zijn activiteiten huisvestte in het voormalige Burgerlijk Hospitaal. Vandaag huizen op deze plek én in de nieuwbouwblokken KASK en Conservatorium, samen de 'School of Arts'. Op initiatief van de Stad Gent volgden tal van andere culturele organisaties zoals het Muziekcentrum De Bijloke Gent, Het STAM – stadsmuseum Gent, LOD muziektheater en les ballets C de la B. Ook de International Opera Academy, het Festival van Vlaanderen, het Symfonieorkest Vlaanderen en een aantal kleinere cultuurspelers vonden er een plek. 

Om de gemeenschappelijke culturele en educatieve opdracht, uitstraling en projecten van de Bijlokesite, en van de organisaties die er gehuisvest zijn, te ondersteunen en te faciliteren werd recent een vzw opgericht. 

De vzw is op zoek naar een coördinator/care taker die instaat voor: 

  • Het ‘community management’, d.i. het formeel en informeel stimuleren van een gedeelde visie en werking tussen de Bijloke-organisaties;
  • Het ‘sitemanagement’, d.i. het technisch en ruimtelijk beheer van de gemeenschappelijke delen en tuinen van de Bijlokesite;
  • Het ‘communicatiemanagement’, d.i. de promotie en marketing van de Bijlokesite als geheel; 

De Bijlokesite vzw is een organisatie die belang hecht aan inclusiviteit en gelooft dat diversiteit kwaliteit stimuleert. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun talenten ongeacht origine, gender of leeftijd. 

Bekijk hier de volledige vacature