In primeur: onze Concertzaal op 21/6 op klara.be!

Nee, ze is nog niet helemáál af. Maar wie op zondag 21 juni om 12 uur kijkt naar de livestream op klara.be (of in de Klara-app) kan wel al ontdekken hoe onze nieuwe Concertzaal eruitziet en klinkt. Onze directeur Geert Riem vertelt er dan ook alles over in een Klara-interview. De gelegenheid? Klara on Tour trekt van 10 tot 18 uur langs de grootste concertzalen van het land en zet daar Belgische artiesten op het podium, met de hashtag #ikluisterbelgisch. En natuurlijk kan het Gwen Cresens Quartet, live in ons Muziekcentrum, niet ontbreken. Kijken dus op kara.be, de Klara-app of Proximus Pickx (tv en online) of gewoon luisteren naar Klara. Later komt er een samenvatting op VRT.NU en/of Canvas.be.

Concertmarathon Klara on Tour

Tijdens Klara on Tour worden op zes locaties in Vlaanderen en Brussel concerten georganiseerd met muzikanten van bij ons, in samenwerking met elf partners uit de muzieksector. Door bewust te kiezen voor Belgische artiesten sluiten we zo aan bij de actie #ikluisterbelgisch.

De Tour start in Brussel (Bozar, samen met Klarafestival) en gaat over Antwerpen (deSingel) en Gent (Muziekcentrum De Bijloke) terug naar Brussel (de Munt in Bozar). Vervolgens volgt een retourtje Antwerpen (Amuz) - Brugge (Concertgebouw, samen met MA Festival) - Antwerpen (deSingel, samen met Opera Ballet Vlaanderen en Muziektheater Transparant) om ten slotte te eindigen in Brussel (Flagey).

De verschillende huizen en geannuleerde festivals stellen een gevarieerd programma samen. Het repertoire gaat van oude muziek over opera en jazz tot hedendaagse muziek. De volgende artiesten hebben zich geëngageerd om deel te nemen aan Klara on Tour:

  • Trio Aries (piano), Supernova-winnaar 2020 (Klarafestival in Bozar)
  • Percussiekwartet Ictus (deSingel)
  • Gwen Cresens Quartet (accordeon) (Muziekcentrum De Bijloke, van 12 tot 13 uur)
  • Solisten van de Munt (Bozar)
  • Zefiro Torna (Amuz)
  • Lieselot De Wilde (sopraan), Peter Verhelst (gitaar) en Sofie Vanden Eynde (luit) (MA Festival in Concertgebouw Brugge)
  • Lore Binon (sopraan), Wim Henderickx (percussie) en leden van Koor Opera Ballet Vlaanderen in samenwerking met Muziektheater Transparant en deSingel
  • Black Flower (jazz) (Flagey)

Zowel on air als online

Klara on Tour wordt aangestuurd vanuit de Klara-studio in Brussel door Lut Van der Eycken en Nicole Van Opstal, die daar ook gasten zullen ontvangen.

De concertmarathon is niet alleen te beluisteren op Klara en via de Klara-app, maar ook te bekijken via livestream op klara.be, de Klara-app en het muziekplatform Pickx van Proximus (online en tv-kanaal). Later volgt een samenvatting op VRT NU en/of canvas.be.

Klara on Tour komt tot stand in samenwerking met Amuz, Bozar, Concertgebouw Brugge, De Bijloke, deSingel, de Munt, Flagey, Klarafestival, MA Festival, Muziektheater Transparant, Opera Ballet Vlaanderen en Proximus Pickx