Bijlokesite behaalt prestigieus label 'Flanders Heritage Venue'

di 19 mei

Muziekcentrum De Bijloke en het STAM halen samen het prestigieuze label van ‘Flanders Heritage Venue’ binnen. Met dit label promoot Toerisme Vlaanderen wereldwijd het congrestoerisme in unieke Vlaamse erfgoedlocaties. Het netwerk telt intussen 15 meetinglocaties in erfgoed verspreid over heel Vlaanderen, waaronder nu ook de Bijlokesite in Gent.

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir: “Momenteel zijn het nog onzekere tijden, maar ook de meetingindustrie zal zich weldra terug op gang kunnen trekken. Mensen zullen elkaar altijd willen ontmoeten om samen te werken aan de toekomst van hun sector of hun passie te delen, over de grenzen heen. Waar kan dit beter dan in een van onze unieke erfgoedlocaties. De kersverse Flanders Heritage Venues worden de blikvangers om internationale organisaties te overtuigen om hun congres of meeting in Vlaanderen te organiseren.”

Omsloten door mooie historische gebouwen is de Bijlokesite een unieke groene oase van rust vlakbij het historische stadscentrum van Gent. Meer dan zeven eeuwen ontwikkeling in zorg en geneeskunde gaven de site een bijzonder karakter en uitstraling. 

Muziekcentrum De Bijloke huist in een van de best bewaarde middeleeuwse ziekenhuizen van Europa en is het oudste gebouw ter wereld dat permanent dienstdoet als concertzaal. Het STAM omvat de bijbehorende historische abdijgebouwen. Ondertussen ondergingen die gebouwen architecturaal hoogstaande transformaties en zijn ze behalve een state-of-the-art concertzaal met topakoestiek en een museum ook unieke congres- en eventlocaties.

Onder het motto ‘nurturing creativity & innovation’ positioneren het stadsmuseum STAM en Muziekcentrum De Bijloke zich gezamenlijk als meeting- en congreslocatie in de MICE-markt (Meeting, Incentives, Conventions & Exhibitions).

Door die strategische positionering legt de Bijlokesite een inhoudelijke link met de belangrijke Gentse economische speerpuntsectoren biotech, geneeskunde, gezondheidszorg en cultuur. Dit strookt ook mooi met een congresfunctie: het verzorgen van deelnemers, de batterijen opladen, het laten rijpen van ideeën en de zoektocht naar inspiratie en creativiteit. Het past ook meteen bij het innovatieve karakter door de eeuwen heen.

Verschillende kleine en grote historische ruimtes, zalen en foyers verspreid over het Muziekcentrum De Bijloke en het STAM laten evenementen en congressen toe met meer dan 1000 personen. Voor congresorganisatoren zijn het culturele aanbod van het museum en het Muziekcentrum uitzonderlijke extra troeven. 

Vanaf mei 2020 hebben het STAM en Muziekcentrum De Bijloke alvast één en dezelfde cateraar: Coeur Catering. Van koffie over lunch tot receptie en diner, bij Coeur is je congrescatering in professionele handen. 

Meer info en beelden over de locaties staan op www.debijloke.be/zaalverhuur en www.stamgent.be. Later volgt een website waarop het hele aanbod aan zalen gebundeld wordt.

Lees hier het volledige dossier over De Bijlokesite als erfgoedlocatie (ENG). Beelden en tekst kunnen steeds opgevraagd worden.