Uw bezoek aan muziekcentrum de bijloke

Inleidingen

Veel concerten worden voorafgegaan door een gratis inleiding. Musicologen, muzikanten en andere specialisten geven er een grondige toelichting bij het programma. De inleiding start drie kwartier voor aanvang van het concert en vindt plaats in het Auditorium of het Kraakhuis (bij grote concerten). Als er een inleiding is bij het concert, dan vind je daar een vermelding van in het praktische kader bij het concert.

Programmaboekjes

Bij ieder concert van De Bijloke krijgt u gratis een programmaboekje. Daarin vindt u de uitvoerders, meer uitleg over de gespeelde werken en de componisten ervan en korte biografieën van de belangrijkste uitvoerders. Het programmaboekje wordt uitgedeeld aan de ingang van de concertzaal. Bij sommige vocale werken worden de teksten apart verkocht aan de vestiaire of de ticketbalie. U kan de programma- en tekstboekjes ook lezen en downloaden op de concertpagina's van deze website.

Magazine

In het tweemaandelijkse Bijloke Magazine leest u meer achtergrondinformatie over de komende concerten en ander nieuws uit De Bijloke. Het Bijloke Magazine wordt verspreid in Gent en omgeving. Wil je het magazine thuis ontvangen? Laat ons iets weten op info@debijloke.be en wij bezorgen u de volgende edities per post. Snuister hier in het archief van de voorbije edities.

DAVIDSFONDS ACADEMIE

Muziekcentrum De Bijloke is partner van de Davidsfonds Academie. Dat betekent dat u in De Bijloke terecht kan voor meer inhoudelijke omkadering rond muziekgeschiedenis. Er zijn zowel langlopende thematische cursussen als lezingen bij bepaalde concerten binnen onze festivalweken. 

Een overzicht van het actuele aanbod in De Bijloke vindt u op de website van Davidsfonds Academie.

Naar het overzicht >