Elk cultureel seizoen vraagt Muziekcentrum De Bijloke een kunstenaar om een reeks werken te maken, specifiek voor De Bijloke en met muziek als invalshoek. Dit jaar werkt De Bijloke hieroor samen met het HISK en wordt er werk getoond van kunstenaars Ella Littwitz en Benjanmin Verhoeven. 

Ella Littwitz (°1982, Israël)

woont en werkt tussen Berlijn, Gent en Israël. Ze is laureaat aan het HISK (Gent, België) in 2015 en ontving haar Bachelor in beeldende kunst  aan de Bezalel academie (Jeruzalem, Israël) in 2009.Littwitz toonde haar werk al in Israël, Europa en de Verenigde Staten waaronder de 6de Moskou Biënnale Special Program, de 12de Istanbul Biënnale, Salzburger Kunstverein (AT) en het Herzliya Museum of Contemporary Art (IL).

Littwitz won onder andere de Igal Ahouvi - The Most Promising Artist Prize (2013, IL), de Botin Foundation Prize (2012-1013, Santander, ES), Arbeitsstipendium Stiftung Kunstfonds (2012, Bonn, DE), de Mitchell Presser Excellence Award op de Bezalel Academie (2009, IL) en de America-Israël Cultural Foundation scholarship in 2008-2010.

Benjamin Verhoeven (°1990, Malle)

is een Belgische installatie- en videokunstenaar wiens werk is opgebouwd rond het medium film. De kunstenaar woont en werkt in Gent.

Na het behalen van zijn Master Beeldende kunst aan het KASK (Gent) werd hij geselecteerd voor een postacademische opleiding aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) die hij beëindigde in 2015. Begin 2016 vatte hij een residentie van 3 maanden aan op de Cité Internationale des Arts in Parijs. 

In België was zijn werk te zien in o.a. Mu.ZEE, Cinematek, Filmfest Gent en in de Oost-Vlaamse gouverneurswoning op uitnodiging van de gouverneur.

Hij nam ook deel aan verscheidene internationale tentoonstellingen in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Griekenland, Iran en de Verenigde Staten, waaronder in het Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch (NL), University Art Gallery Irvine, Californië (US) en aan de 6de Moskou Biënnale, Special Program (RU).

Voorgaande seizoenen kon u werken zien van:

Meer foto's