Nieuws

24 februari 2017

Achter de schermen zijn we volop bezig met de voorbereidingen van concertseizoen 2017-18. En natuurlijk willen we hierbij zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van onze bezoekers.

Nu kwam er vorig jaar toch regelmatig één ding terug: de vraag naar een andere manier van ticketverkoop. Zeker omwille van de vaste plaatsen die niet voor iedereen optimaal waren. Een aangepaste ticketverkoop bleek nodig.

15 december 2016
Leg een concert van De Bijloke onder je kerstboom, doe je familie of vrienden een plezier met een geschenkbon (1 jaar geldig, de waarde bepaal je zelf).
1
27 oktober 2016

Tot onze grote spijt moeten we melden dat het Concert 'Messiah Verenigt' door Il Fondamento, Vlaams Radiokoor & Vlaamse Koren niet kan plaatsvinden. Wegens stopzetting van de structurele subsidiëring is Il Fondamento genoodzaakt het concert 'Messiah verenigt' op 18 december te annuleren.

Muziekcentrum De Bijloke contacteert iedereen die een ticket gekocht ivm terugbetaling van de aangekochte tickets. Als u vragen heeft ivm terugbetaling kan u steeds terecht bij het bespreekbureau:

  • tickets@debijloke.be
  • 09269 92 92
1
10 oktober 2016

Eén tel.

Toestand van buiten zichzelf geraken door middel van zielsverrukking. Toestand van geestvervoering waardoor je jezelf niet bent. Toestand waarbij men met open mond en weggetrokken pupillen op de knieën valt, de handpalmen ten hemel gericht. Toestand waarvan men ongecontroleerd gaat kronkelen, onstabiel ronddraaien, op en neer hoppen als een kleuter, akelig lachen, blij huilen. Toestand van onaangepastheid,  mogelijk drugsgerelateerd, leidend tot algemene verbijstering en afkeuring, zeker tijdens de kantooruren. Toestand met toestanden.

30 september 2016

Zondag 2 oktober spelen Piepkes Deluxe het slotconcert van het Gentse kinderfestival WildeMannen WoesteWijven in het Baudelopark. Dit concert markeert eveneneens de lancering van hun gloednieuwe album. 

Roland, Sioen en Pieter-Jan De Smet bewijzen nu al enkele jaren als De Piepkes dat je geen regenboogjurkjes moet dragen om kinderliedjes en -concerten te spelen. In de Deluxe bezetting zijn ook bassist Kristof Roseeuw, gitarist Frederik Segers en drummer Teun Verbruggen van de partij.

1
30 september 2016

Velen onder ons kwamen wel eens eten in De Bijloke Bistro. Hierbij was het altijd fijn te zien hoe mensen genoten van het eten en de locatie. Jammer genoeg kende De Bistro een heel wisselend succes. Daardoor zal De Bistro als restaurant  vanaf dit najaar de deuren niet meer openen.

1
28 september 2016

Componist Frank Nuyts is kind aan huis in De Bijloke. Van 2012 tot 2015 liepen we een gezamenlijk traject waarbij zijn ambitieuze cyclus sonates - geïnspireerd op zijn grote voorbeelden Mozart en Haydn - integraal werden uitgevoerd én gepubliceerd.

1
13 september 2016

Vanaf september gaat in de buurt van De Bijloke een nieuw parkeerplan van de Stad Gent van start. De stad voert in het nieuwe parkeerplan 4 tariefzones (rood, oranje, geel en groen) in. De rode zone kent de hoogste tarieven, de groene zone de laagste. 

De aanpalende straten van De Bijloke vallen in de oranje zone, Henleykaai en omgeving in de groene zone (de kleur is ook aangeduid op de parkeerautomaten). 

Wat verandert er? De voornaamste verschillen met de huidige parkeerregeling:

1
23 augustus 2016

 Componist Joris Blanckaert en cellist Benjamin Glorieux werken volop aan hun productie ‘Absolut Sverige’, deel 3 uit hun zesdelige reeks ‘J&B Blends’, in opdracht van Muziekcentrum De Bijloke.

Omdat de voorstelling een 7 uur durend totaalspektakel zal worden, werd beslist ze te verplaatsen: van woensdag 25 naar zaterdag 21 januari. Aanvangsuur: 17u. Einduur: middernacht. U loopt vrij in en uit.

1
26 augustus 2016

De heraanleg van de bijlokesite gaat een nieuwe fase in. Na de binnentuin wordt nu ook de toegang ter hoogte van de bijlokekaai heraangelegd. De werken zullen duren tot eind november. Gedurende de hele periode zal de toegang vanaf de Bijlokekaai afgesloten zijn, zowel voor publiek als voor leveranciers.

  • Het publiek wordt verzocht om de ingangen STAM & Kluyskensstraat te gebruiken.
  • Leveringen dienen te gebeuren via de inrit aan de Godshuizenlaan. 

1