J&B Blanckaert-Glorieux Blends

compositie-opdracht

compositieopdracht van De Bijloke

Na de succesvolle reeks pianosonates van Frank Nuyts geeft Muziekcentrum De Bijloke carte blanche aan componist Joris Blanckaert en cellist Benjamin Glorieux.

Onder de noemer ‘J&B Blanckaert-Glorieux blends’ presenteren beide creatievelingen een mix van historisch repertoire, arrangementen en wereldcreaties, telkens met een brede horizon. Ze verrassen met elementen van vroeger en nu, uitheemse accenten en onverwachte combinaties.

Glorieux en Blanckaert manifesteren zich als nieuwsgierige musici die van vrijwel alle markten thuis zijn. Zowel in de tijd als in de ruimte tonen ze beiden een wijds muzikaal parcours.

Vanuit zijn verleden in de wereldmuziek en zijn opleiding als ingenieur, jazzaccordeonist en klassiek componist, vermengt Joris een breed spectrum van invloeden in zijn composities voor theater, opera, solo en orkest.

Benjamin verkent als cellist, componist en dirigent dan weer in zijn eentje de hele muziekgeschiedenis. Hij laat zijn cello zingen, van Bach op darmsnaren tot solid state electro, van Kodály tot Ferneyhough.

Als voorsmaakje alvast de titels van concerten op een rij:

SEIZOEN 15-16

Deel I: J&B Early Malt
Deel II: J&B New World distillations

SEIZOEN 16-17

Deel III: J&B Absolut Sverige

Op uw gezondheid!

Programma

Neem een kijkje in ons programma >