Côté Jardin | Muzikale picknick

29 mei 2016

Côté Jardin is uw jaarlijkse afspraak voor een dagje muziek in openlucht. Terwijl u geniet van een hapje of een drankje, of van uw eigen picknickmand, worden de vers heraangelegde binnentuinen van de Bijlokesite de etalage voor het seizoen 2016-2017, met een breed spectrum aan genres en stijlen. Binnen kan u die dag ook alle ruimtes en zalen bezoeken, en meteen een keuzeabonnement boeken voor het nieuwe seizoen. Het programma:

11:30 – Kinderkoor Romane Cerchenora & The Gipsy Wolves

Côté Jardin opent met het Gentse Romakinderkoor onder leiding van Martin Balogh. Muzikaal krijgen ze ondersteuning van The Gipsy Wolves. Dat is een zeskoppige band van volwassen Roma-musici uit Gent en omstreken. Ze bouwden jarenlang ervaring op, op verschillende podia, en beheersen een waaier aan stijlen: van traditionele gipsy, Russische muziek, Balkan, Spaans, Hongaars tot progressieve Jazz. Helemaal feestelijk.

12:30 - Solisten van deFilharmonie

Met Roel Avonds (bastrombone), Manuel Martinez Navarro (slagwerk), Christophe Pochet (viool), Yasuko Takahashi (piano) en Pieterjan Vranckx (slagwerk). Deze ongewone bezetting speelt o.a. Argentijnse tango, het prachtige lied ‘Morgen’ van Richard Strauss en de Afrikaanse suite van Wim Henderickx.

14:00 - RedHerring

Om 14:00 duiken we de oude muziek in. Vijf musici van barokensemble RedHerring laten horen dat je niet per se een heel orkest nodig hebt om de harten en de oren te veroveren. 

15:30 – BOHO Players

BOHO Players is een nieuw 13-koppig strijkersensemble onder leiding van David Ramael. Als ensemble is BOHO Players een weerspiegeling van de superdiversiteit in onze samenleving. Wel tien nationaliteiten zijn er in vertegenwoordigd. Voor Côté Jardin bieden ze een programma aan dat cirkelt rond de Serenade voor strijkers van Tsjaikovski.

17:00 - Zefiro Torna

Zefiro Torna gaat op zoek naar de geest en de muziek van de katharen uit de 12de en 13de eeuw. Samen met leden van folkgroep Amorroma en jazzsaxofonist Philippe Laloy arrangeert Zefiro Torna de muziek tot een weefsel vol opvallende texturen en kleuren.

18:30 - Donkey Monkey

Het duo Donkey Monkey (Yuko Oshima, percussie & Eve Risser, piano) is nu eens ragfijn en subtiel, dan weer radicaal chaotisch. Hedendaags met het zoekende van de jazz en de power van pop en rock.’ Tegelijk een eerste kennismaking met Eve Risser, die komend seizoen nog twee keer langskomt in De Bijloke. 

20:00 - Eva De Roovere & band

Na meer dan vijftien jaar het Nederlandstalige lied te hebben vertolkt, vond Eva De Roovere het tijd om de bakens ingrijpend te verzetten. In Los Angeles nam ze recent een Engelstalige debuut-cd op: Chanticleer. Chanticleer is een verzameling organische samenwerkingen met gelauwerde Amerikaanse singer-songwriters als Peter Case, Cindy Lee Berryhill en Bob Neuwirth. Van folk over jazz tot hedendaagse rock, maar uiteraard ontbreken ook de Nederlandstalige hits niet.

Tussendoor: Soplarte

Het kwartet Soplarte in één woord vatten? Dat kan: glasblazers. In beide betekenissen van het woord: Charlotte Van Wouwe maakt prachtige glazen blaasinstrumenten die een wonderlijk geluid voortbrengen: helder en hees tegelijk, met een kleurspectrum dat gaat van vol-warm naar messcherp. 

Nieuw: graffitikunst

Dit jaar is er een bijzondere extra: onder curatorschap van Wallin’ – Joni Van Nieuwenhuyze & Rick Molyneux – komen professionele en opkomende graffitikunstenaars live de Bijlokesite bestuiven. En in samenwerking met Graffiti vzw kunnen ook creatieve kinderen de handen uit de mouwen steken tijdens een laagdrempelige workshop.

Programma

Neem een kijkje in ons programma >