Bijloke-manufactuur

Tiptoe Company en Frederik Croene | Morus.dut.Sang

Aanvang om 20:00

Muziekcentrum De Bijloke Gent Kluyskensstraat 2 9000 Gent

De Bijloke-manufactuur is een muzikaal laboratorium waarin we bevlogen jonge muzikanten de kans willen geven om een (wild/ongewoon/spannend/...) idee uit te testen.

Ze kunnen er naar hartenlust experimenteren, de grenzen van hun muzikale universum aftasten, nieuwe vormen verkennen en linken leggen tussen hun eigen uitdrukkingsvorm en andere artistieke disciplines.

Tiptoe Company en Frederik Croene 

Tijdens Voyages au bout du piano zag u in 2015 de Piano Démécanisé van Frederik Croene al aan het werk. De ontmantelde piano die als percussie-instrument bespeeld wordt, vormde bovendien het uitgangspunt voor het eerste deel de ‘Piano Hero’-cyclus van Stefan Prins, dat op 25 maart 2017 op ons programma staat. Tijdens deze Manufactuur zet Croene samen met de muzikanten van Tiptoe Company nog een stap verder. De muzikanten van het ensemble zullen op het instrument improviseren en componisten Patricia Alessandrino en Michael Baldwin laten er hun licht op schijnen. 

Pieter Lenaerts (Tiptoe Company), contrabas en performance | Jona Kesteleyn (Tiptoe Company), gitaar en performance | Frederik Croene, ontmantelde piano en performance | Patricia Alessandrini, live-electronics

Morus.dut.Sang

Osuna waagt zich aan een multidisciplinair project vertrekkende vanuit de persoon van de bard en het centrale thema van de moerbeiboom. Het is een wereldmuziektrio dat zich bezig houdt met de repertoires langs de zijderoute van middeleeuws Europa tot het Verre Oosten. Vandaag gaat Osuna de confrontatie aan met een beeldend kunstenares en met nieuwe muziek voor saz en chatkan en traditionele zangstijlen zoals keel- en boventoonzang.

Colette Dedyn, zandkunstenares

Osuna Trio: Thomas Baeté, vedels, gamba, zang | Emre Gültekin, saz & tanbur, zang | Raphaël De Cock, zither, fluiten, zang

vr | 2 jun 17 | 20:00
€ 7
Tickets

Andere in deze reeks